CHECK DATES AND BOOK HERE
menphoneu

Blog van Mary K

#1 Het ontstaan van Mary K

Mary K is ontstaan in het hoofd van Marijke Koks. Wie had gedacht dat die wonderlijke ideeën een realiteit zouden worden. Iets meer dan tien jaar geleden vond ze het ideale pand op de perfecte plek. Een huis uit de 18e eeuw, uitkijkend op de beroemde Utrechtse grachten, midden in een rustig stukje, op loopafstand van de uitgelaten binnenstad.

Al van jongs af aan wilde ze een eigen zaak runnen. ‘Ik moet gewoon even een baan vinden die het midden houdt tussen horeca en interieur vormgeving waarbij ik er elk jaar een paar maandjes tussenuit kan peren.’ schreef ze toen ze in 2008 terugkwam uit Zuid-Amerika.

Het hotel moet een plek zijn waar luxe gecombineerd wordt met het comfort van een thuis, kunst met een bijzondere en eigenzinnige inrichting, en stijl met een zo groen mogelijke bedrijfsvoering, op een toplocatie in Nederland.

Het Mary K Hotel begon met 9 kamers. Het pand wordt in iets meer dan een halfjaar (WOW!) vanbinnen helemaal opnieuw opgebouwd. Na twee maanden staan alle muren al. Marijke gaat het liefst ‘s middags kijken, als de bouwers al weg zijn. Dan kan ze ‘onder de douche’ gaan staan, ‘op het bed’ gaan liggen of ‘aan het bureau’ gaan zitten. Gewoon om te kijken wat het doet. Hoe het licht valt en waar je leuke dingen met het interieur kan verzinnen.

Marijke gaat voor duurzaam. Dat is een top prioriteit. Tijdens de verbouwing word er gewerkt met gecertificeerd hout, ecologische verf en gerecyclede materialen. En de inrichting? Die is ook duurzaam: een mix van nieuwe en tweedehands meubels, milieuvriendelijk linnen, dubbele kozijnen aan de voorkant en waterbesparende doucheknoppen. Het Mary K Hotel serveert voornamelijk biologische producten die waar mogelijk regionaal worden ingekocht. We verminderen en recyclen afval en gebruiken milieuvriendelijke schoonmaakproducten. We hebben ons eigen Mary K-ecolabel gemaakt om onze duurzame keuzes gemakkelijk te communiceren. Check het Green Deluxe Certified label op de om alle groene toepassingen te ontdekken.

Met de transformatie van de werfkelder in de Studio Suite XL in 2017 is het hotel af. Wist je dat hier ooit graan werd opgeslagen? Het 80 m2 appartement heeft z’n eigen ingang en terras aan de gracht. Deze studio, met keuken, wasmachine en jacuzzi kan je met gemak je thuis noemen terwijl je Utrecht ontdekt.

De eerste maanden na de opening doet Marijke alles. (ALLES!) Opstaan voor zonsopgang en zorgen voor het ontbijt tot afsluiten ’s avonds, na een hele dag gasten in de watten leggen en de trap op en af rennen. Nu staat er een fantastisch klein team voor de gasten klaar: de Mary K-familie. Een man en twee kinderen later neemt Marijke echter nog met hetzelfde enthousiasme een dienst aan om de oh zo welkome gasten te verwelkomen bij ‘haar thuis’.